Autolening

autolening
Staat u op het punt om een nieuwe auto te kopen, maar heeft u hier zelf niet genoeg geld voor? Dan kunt u ervoor kiezen de auto (gedeeltelijk) te financieren. Om toch genoeg geld bij elkaar te sprokkelen kunt u dit op verschillende manieren doen, het voordeligste zou zijn om een bekende te contacteren zodat u niet onnodig veel rente betaald. Echter wanneer het om een groot bedrag gaat bent u waarschijnlijk genoodzaakt hier echt een lening voor af te sluiten.

Soorten financieringen

Om de auto te kunnen financieren zijn er veel verschillende mogelijkheden. U kunt naar de bank gaan om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet af te sluiten, tevens is het als het om een klein bedrag gaat ook mogelijk te kiezen voor de oranje creditcard. Echter stelt de bank wel eisen aan het verstrekken van de lening en moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Het belangrijkste is om goed te kijken welke lening bij u past en vooral waarmee u het voordeligste uit bent.

Autolening bij de dealer

Naast dat u naar de bank kunt gaan, kunt u ook vaak terecht voor een autolening bij de dealer zelf. De rentepercentages zijn hier doorgaans wel veel hoger als bij de bank, echter zijn de aanvraagprocedures vaak wel een stuk soepeler. In principe lijkt de autolening erg veel op een persoonlijke lening, dit komt doordat de voorwaarden hetzelfde zijn.

U gaat voor een bepaalde periode de lening aan en deze is vastgezet en kan niet meer veranderd worden. Binnen deze periode betaald u elke maand een vast bedrag. Dit bedrag is de aflossing, maar ook tevens de rente. Bij een langere looptijd betaald u uiteindelijk veel meer, doordat u meer rente betaald. Daarnaast is het bij een autolening ook niet verstandig voor een lange looptijd te kiezen, zeker wanneer de levensduur van uw nieuwe auto beperkt is.