Minilening

minilening
Een minilening is een vorm van lenen en kost daardoor ook geld. Echter heeft de minilening andere voorwaarden als die we gewend zijn bij lenen. Er wordt bijvoorbeeld geen BKR registratie uitgevoerd, echter dient u in uw achterhoofd te houden dat geld lenen altijd geld kost, dus ook een minilening.

Wat is een minilening?

Een minilening gaat om het lenen van een relatief klein bedrag, doorgaans tot 1000 euro. Het geld wat geleend wordt dient binnen een korte periode teruggestort te worden, dit betreft vaak maximaal een maand. U betaald geen rente over het geleende bedrag, wel dient u een garantstelling te kunnen afgeven. Dit kan via een familielid, waardoor u niet zoveel terug hoeft te betalen. Echter wanneer u geen garantstelling binnen uw persoonlijke kringen kunt vinden dient u een garantstelling te kopen. Dit is dan ook waar de minilening aanbieders het meeste aan verdienen.

Doordat de minilening zo snel afgelost moet worden wordt het vaak gebruikt om even rond te komen tot aan het salaris, bijvoorbeeld wanneer de auto onverwacht stuk gaat. Houd er rekening mee dat u van uw aankomende salaris wel meteen het hele bedrag terug moet betalen, indien dit niet gebeurt worden er door de geldverstrekker hoge extra kosten in rekening gebracht.

Zonder BKR toetsing

Bij een minilening wordt er geen BKR toetsing uitgevoerd. Deze vorm van lenen wordt dus doorgaans gebruikt door consumenten die een BKR registratie hebben en niet in aanmerking komen voor een ‘reguliere’ lening. Wel zijn er uiteraard voorwaarden om in aanmerking te komen voor het krediet, zo dient u een vast inkomen te hebben en dit ook te kunnen bewijzen. Daarnaast wordt er bij de meeste aanbieders een minimum leeftijd geëist en mag u geen eigen ondernemer zijn. Wat de precieze voorwaarden zijn bepaald de geldverstrekker zelf, hierdoor kan dit verschillen.